Koulutuskiertue

Koulutuskiertueella perehdyt ajankohtaisiin pedagogisiin teemoihin ja saat konkreettisia ideoita opetussuunnitelman mukaisten tavoitteiden, erityisesti laaja-alaisen osaamisen edistämiseen opetuksessa. Koulutus sopii luokan- ja aineenopettajille sekä muille opetus- ja kasvatusalan ammattilaisille. Koulutuksissa käsiteltävät materiaalit sopivat eri-ikäisille oppijoille ja kohderyhmille.

*Kaudella 2020-2021 koulutamme verkossa. Tule mukaan, tehdään yhdessä lämminhenkinen ja turvallinen koulutus!

 

Lukuvuonna 2020-2021 rakennetaan katsomustietoista koulua

 

Erilaiset katsomukset ovat osa koulun oppilaiden ja henkilökunnan arkea ja vaikuttavat siihen miten opimme, työskentelemme yhdessä sekä koemme elämämme mielekkääksi ja arvokkaaksi. Katsomustietoisuus on osaamista, jota jokainen opettaja tarvitsee rakentaakseen turvallisia ja innostavia oppimisprosesseja. Katsomustietoisen koulun rakentamisessa avainasemassa ovat rehtorit, opettajat sekä muut aikuiset, jotka tiedostavat katsomuksellisen ja kulttuurisen taustan merkityksiä ihmisten elämässä  ja haluavat luoda tilaa erilaisille katsomuksille ja kulttuuriperinteille.

Koulutuksessa saat konkreettisia pedagogisia välineitä katsomustietoisuuden edistämiseen omassa opetuksessasi sekä kouluyhteisössä. Materiaalit on valittu useista katsomustietoisuuteen liittyvistä tutkimushankkeista. Hankkeiden yhteystiedot löydät koottuna materiaalipankistamme.

Koulutus toteutetaan verkkokoulutuksena yhdessä Helsingin yliopiston USKALLUS-hankkeen kanssa.  Koulutus on maksuton ja avoin kaikille aiheesta kiinnostuneille.

 

Ohjelma:

Klo 12.30 Tervetulosanat

Katsomustietoisuus voimavarana opetuksessa

Klo 14.15 Kahvit

Katsomustietoinen koulu

Klo 16.00 Koulutus päättyy

 

Kevään koulutus

Tiistaina 9.2.

Linkin verkkoalustalle sekä tarkemmat ohjeet saat tervetulokirjeessä n. viikkoa ennen koulutusta. Ilmoittautuminen sulkeutuu viikkoa ennen koulutusta. 

 

Palautetta syksyn 2020 koulutuksesta:

”Kiitos, paljon kiinnostavaa materiaalia ja ideoita oman työyhteisön ja opetuksen kehittämiseen. Eväitä tuli molempiin!”

”Tässä koulutussessiossa oli kivoja toiminnallisia tapoja käsitellä tätä aihetta.”

”Kiitos hienosta kurssista! Kurssi antoi valtavasti aiheita omien ajatusten ja työtapojen pohtimiseen. Jaan materiaalia työkavereille!”

 

Palautetta aiemmista koulutuksista:

”Kaunis kiitos! Oli aivan voimaannuttava iltapäivä – lähdin virkeämpänä kuin tulin.”

”Harvoin on niin kokonaisvaltaisesti tyytyväinen koulutustilaisuuteen kuin nyt. Loistava ohjelma, sykähdyttävät tilat, lämpimääkin lämpimämpi vastaanotto. Suurkiitos!”

”Kiva tunnelma ja sopivasti asiaa!”

”Todella virkistävää saada uusia ja toimivia välineitä omaan opetukseen!”

”Olette todella ajan hermolla ja suorastaan edelläkävijöitä uuden OPSin mukaisissa ajatuksissa ja sisältövalinnoissa.”

 

Edellisten vuosien teemoja

 

Kerro minulle tarina -koulutus antoi välineitä elämänkerronnan hyödyntämiseen oppimisen ja eettisyyden tukena sekä työtapoja kertomusten käyttöön erilaisten ryhmien kanssa.

Lue lisää Kerro minulle tarina -koulutuksesta

Materiaalit maksutta verkossa 

 

Tutki tilaa -koulutuksessa syvennyttiin ympäristönlukutaitoon, tilan pedagogiikkaan ja lisätyn todellisuuden mahdollisuuksiin oppimisessa sekä tarkasteltiin uskonnollisia rakennuksia kulttuuriperintönä.

Lue lisää Tutki tilaa -koulutuksesta

Materiaalit maksutta verkossa

 

Lue kuvaa -koulutuksessa sukellettiin taidekuvien kautta kuvanlukemisen taitoon ja saatiin ideoita kuvien pedagogiseen käyttöön sekä digitaalisten alustojen hyödyntämiseen kuvien kanssa työskentelyssä.

 Lue lisää Lue kuvaa -koulutuksesta

 Materiaalit maksutta verkossa

 

Tilaa työpajoja suosituista sisällöistämme Veso-päiviin tai tilauskoulutuksena

Tallenna

Tallenna

 

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Yhteistyössä: